CASA PASIVA (Passivhaus)

 

El concepte de casa passiva o Passivhaus, fa referencia a la idea d'un habitatge o casa, que ofereixi un confort tèrmic durant tot l'any, amb una despesa energètica mínima comparada amb el consum energètic d'un habitatge convencional.

L'origen d'aquest concepte prové d'un llibre de l'any 1979 que marcava unes pautes per tal de dissenyar la casa, aprofitant les condicions climàtiques de cada lloc. 

Donant molta importància al posicionament i l'orientació, per tal d'aprofitar la llum i la calor del sol. D'aquesta manera es manté la inèrcia tèrmica de les parets durant la temporada d'hivern i fred. 

L'altre paràmetre que té molt en compte una casa passiva, és el tema de la ventilació i els corrents d'aire que es puguin generar dins l'habitatge, per tal de refrigerar i donar sensació refrescant durant els mesos càlids d'estiu.  

El vent i la humitat també són factors molt importants a tenir en compte, sempre subjectes a la zona geogràfica on es vol construir i edificar.

CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE I ECOLÒGICA

La petjada ecològica d'una casa d'obra convencional, respecte a una casa de fusta no té comparació. El consum total d'aigua, la combustió de recursos fòssils i les emissions de CO2 per tots els processos de fabricació de tots els elements d'una casa d'obra són enormes.

La motxilla ecològica del material d'obra (totxos, rajols, ciment, formigó, marbre, guix, pedra, grava...) és brutal! Tant en les primeres fases d'extracció minera, com pel seu pes en el transport, com pels seus diferents processos de fabricació: els quals consumeixen molta energia als forns per coure rajols, teules... Fins i tot durant la construcció a l'obra final, la despesa d'aigua potable és altíssima i descontrolada. 

La fusta en canvi, és un material orgànic renovable, que es produeix de forma natural amb el creixement dels boscos i zones forestals, que donen lloc a ecosistemes sans.

La fusta no té cap càrrega a la motxilla ecològica fins just el moment del transport i la mecanització, tot i que comparada amb els processos de producció del material d'obra són mínims. El consum d'aigua és pràcticament zero o nul. Per treballar la fusta no es requereix gens d'aigua, fet que genera un estalvi importantíssim d'un bé essencial tan escàs i preuat.

[OBJECT_2]

ÚLTIMAS NOTICIAS

10/29/2018
INFO

REPORTAGE

Matioska construye los bungalows dentro de los valores ecológicos y estándares alemanes Passivhaus, realizando proyectos únicos, a medida y a gusto de cada cliente.

12/15/2017
INFO

Bungalows modulares

Construcción y montaje de 10 bungalows en el Camping de Malgrat de Mar.

CONSULTAR TODAS LAS NOTICIAS

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede saber más sobre nuestra política de cookies aquí